Youtube Instagram

3 tipp, hogyan válaszd ki a fürdőszobához illő WC-t

Dátum: 22.11.2018
Nem titok, hogy a szaniterek kiválasztásakor első körben nagy hangsúlyt kell fektetni a jelentősebb térigénnyel bíró darabokra. Érdemes azonban figyelmet fordítani az ideális WC megtalálására is, amely nagyban hozzájárul a fürdőszoba komfortjához. Segítünk, hogyan hozd meg a döntést!

Talán neked is feltűnt már, hogy az ideális WC kritériumairól kevesebb szó esik, mint a zuhanykabinok és kádak paramétereiről, azonban mi nem szeretnénk háttérbe szorítani ezt a fontos szanitert. Cikkünkben ezért arra a 3 szempontra hívjuk fel a figyelmedet, amely segíthet a hosszú távra szóló, jó döntés meghozatalában.   

1. Miből készüljön a WC?

Valamennyi szaniternek számos követelménynek eleget kell tennie, hogy a vásárlók megelégedésére szolgáljon. Igaz ez a WC-re is. Alapkövetelmény vízhatlanság, ám ezen felül fontos a könnyű tisztíthatóság, amely ellenállóképességgel párosul: állnia kell a súrolás okozta mechanikai igénybevételt, a kémiai behatásokat, amelyek a vegyszerek által érik, valamint hőállónak is kell lennie. Mindezek miatt ideális alapanyag a klasszikus, strapabíró és magas minőségű kerámia, melyet a WC-k és néhány más szaniter esetén mi is használunk.

A fürdőszoba egysége a szaniterek összhangján múlik: válassz olyan kerámia szanitert, WC és bidét, amely teljes összhangban áll egymással.

2. A WC formája és kialakítása

A RAVAK kínálatában elérhető kétfajta (peremes és perem nélküli) Chrome WC közös vonása, hogy zavaró és felesleges részletek nélkül készül. Stílusa kiforrott és univerzális, ezért tökéletesen illeszkedik minden fürdőszobához: ideális választás modern koncepcióhoz, de remekül passzol a klasszikus és lágy vonalvezetésű fürdőkbe is. Letisztultságát többek között annak köszönheti, hogy a konzolja rejtett, tehát a WC csésze rögzítési helyei takarásban vannak, ezáltal nem rontják a tiszta és stílusos összképet.

A következő előnyüket szeretni fogod, ha gyakran küzdesz a mindennapok során a fürdőszoba takarításával. A WC megtervezésekor különösen ügyeltek tervezőink arra, hogy a praktikum és funkció tökéletes összhangban legyen: nem csak az összképet zavaró csavarok nincsenek szem előtt, de többé a hozzáférhetetlen részekkel sem kell küzdened, hiszen a WC falra rögzíthető. Egyszerűen felmoshatsz alatta és egy ilyen szanitert használva többé nem kell küzdened azzal, hogy a nehezen elérhető részeket is alaposan le tudd sikálni. A letesztelt, beépített öblítőrendszer is tisztaságot garantál a számodra: a gallér fúvókái oda irányítják a vizet, ahová az szükséges. A komfortról gondoskodik az ún. SoftClose rendszer is, amelyet úgy alkottunk meg, hogy a WC ülőke ne csapódjon le, hanem lassan záródjon, amikor le szeretnéd hajtani.

A megfelelő kerámia WC-vel fürdőszobád teljeskörű komfortját élvezheted.

3. Kiegészítők a WC-hez

Ha WC-t vásárolsz, mindig érdemes olyan darabot választanod, amelyhez megkapod a szükséges, csereszabatos alkatrészeket, kiegészítőket. A RAVAK WC-ihez éppen ezért kínálunk kétfajta kényelmes ülőkét, háromféle WC tartályt, valamint két különböző stílusú nyomólapot, amelynek falba integrált szerkezete nem rontja az esztétikus egységet.

Ha rendelkezel elegendő fürdőszoba alapterülettel, érdemes lehet vásárolnod egy bidét is.

Ha a maximális fürdőszobai kényelemre törekszel, gondold át, elférhet-e a fürdő alapterületén egy bidé is, amely stílusban illeszkedik a WC-khez, valamint gyors és gyengéd felfrissülést nyújt a hétköznapokon. És ha már bidé… ezeket a történelmi érdekességeket tudtad róla? :-)

 

Ha szeretnél továbbra is képben maradni a fürdőszoba trendekkel, kövess minket Facebook és Instagram oldalunkon vagy tervezz velünk a fürdőszobám.hu oldalon! Tarts velünk a jövő héten is!