Youtube Instagram

Szabadon álló kádak - 6 dolog, amit tudnod kell róluk

Dátum: 20.9.2018
Design, stílus, minőség egy kádba öntve, mely uralja a teret - ezek a szabadon álló kádak ismérvei. Ha álmaid fürdőszobájához egy ilyen karakteres darabon át vezet az út, ne habozz, de előtte azért olvasd el róluk a legfontosabb tudnivalókat!

Ha kád vásárlása előtt állsz, de úgy érzed, kezdesz elveszni a szempontok között, a legfontosabb, hogy megbízható forrásból tájékozódj. Az utóbbi években éppen ezért arra törekedtünk, hogy blog bejegyzéseinkkel segíthessünk téged a kád, a zuhanykabin és más szaniterek kiválasztásában, illetve a fürdőszoba tervezés és felújítás logikus lépéseinek felépítésében. Ezúttal a szabadon álló kádakra helyezzük a fókuszt, amelyeket ugyan eleganciájuk és kifinomultságuk miatt mi nagyon kedvelünk, mégsem ajánljuk mindenkinek.

Kinek ajánljuk a szabadon álló kádakat?

Ha szeretnéd megtudni, neked való fürdőszoba megoldást kínálnak-e ezek az izgalmas kádak, gondold át a következő pontokat és mérlegelj a vásárlás előtt, hiszen a szabadon álló kádak nem azok az univerzális szaniterek, amelyek minden fürdőszobában jól mutatnak, illetve minden körülmény között megfelelnek. Vajon a te esetedben nyerő választás lehet? Most kiderítheted!

A Freedom O szabadon álló kád kerekded, játékos formája lendületet csempész a fürdőszoba összképbe.

Milyen adottságú fürdőszobád van?

Kardinális kérdés, hogy a szabadon álló kád milyen adottságú fürdőszobába kerül: milyen a már meglévő szaniterek, bútorok helykihasználása, vannak-e olyan fix dolgok, amelyekhez alkalmazkodnod kell vagy szabadon tervezhetsz a térrel. Mivel ezek a kádak kifejezetten impozáns darabok, nem érdemes olyan fürdőbe állítanod őket, ahol csak oldalazva férsz el a kád és a fal között, hiszen szépségük nem érvényesül, ráadásul nem fér el a kádhoz szükséges padlón álló kádcsaptelep. Éppen ezért akkor bizonyulnak remek választásnak, ha legalább 20 négyzetméternyi hely áll a rendelkezésedre.

Mik a fürdéssel kapcsolatos szokásaid?

Gondold végig, hogyan szeretsz fürdeni. Jobban érzed magad behúzódva a sarokba vagy a tér közepén élvezed inkább a pihenést? Ha az előbbi meghittségére vágysz, egy sarokkád jobb választás lehet. Inkább egyedül fürdesz vagy szeretsz párban ejtőzni a habok között? Bármelyik is legyen rád igaz, a szabadon álló és a hagyományos kádak között is megtalálhatod a kedvencedet; valamennyi szabadon álló kádunk esetében ugyanis középre került a lefolyó, amely így egyikőtöket sem fogja zavarni, ráadásul a kádak két személy számára megfelelő mérettel rendelkeznek. Ne feledd azt sem, hogy ha kisgyermek is használja a kádat, sokkal nehezebb megóvni a környezetet a kifröccsenő víztől, így egy szabadon álló kád esetében ezzel is kalkulálnod kell.

Milyenek legyenek a kád adottságai?

A Freedom R szabadon álló kád szögletes, határozott vonalvezetésű külseje harmonizál a modern designnal rendelkező fürdőszobák összképével.

Miből készüljön?

Többször írtunk már a kádjaink alapanyagát képező öntött akril előnyeiről, de röviden itt is összefoglaljuk őket:

  • Gyorsan felmelegszik, meleg érzetet kelt és jó a hőtartó képessége, így nem hűl ki hamar a fürdővíz.
  • Kellemes tapintású.
  • Évek múlva is tartja a formáját, különösen az öntött akril, ami nem hajlik, nem repedezik.
  • Hófehér színét hosszú távon is megőrzi, nem sárgul az évek során.
  • Felülete antibakteriális hatású.
  • Könnyen tisztítható.

Milyen formája legyen?

Hangold össze a többi szaniterrel a szabadon álló kád formáját! Ha gömbölyded, lágy ívű darabok láttán dobban nagyobbat a szíved, részesítsd előnyben a Freedom O-hoz hasonló kádakat, ha viszont a szögletes, modern és különösen karakteres dolgokat szereted, engedd, hogy lenyűgözzön a Freedom R. Amennyiben a köztes megoldások híve vagy, kombináld e kettőt például a kisebb alapterületen is mutatós, új Freedom W káddal, amely ún. térben (nem szabadon) álló kád. Ez azt jelenti, hogy a falhoz állítva érvényesül a leginkább, de sokat megőrzi a szabadon állók tulajdonságaiból. Kiváló ötlet, ha nem óriás fürdőszobával rendelkezel, ráadásul a peremrésznek köszönhetően még néhány dolgot tárolhatsz is rajta.

A Freedom W igazi térben álló kád, amely különösen jól mutat a fürdőszoba falához állítva. Praktikus peremrésze jól pakolható és elegáns.

Min álljon a kád?

Ha úgy érzed, a szabadon álló kádak jelentik számodra a jó választást, fontold meg azt is, hogy lábon, talpazaton vagy padlón álljon a szaniter. A lábon álló kádakra biztosan tudsz hozni néhány filmes példát, ahol az aranyozott lábak luxuslakosztállyá varázsolják a fürdőt. Legalább ilyen népszerűek a trónként pompázó, talpazaton álló kádak, amelyeknél maga a talpazat is a design részét képezi, így magassága és anyaga változó. A kínálatunkban elérhető padlón álló verziók modern összhatásáról a tartólábak elfedése gondoskodik. Mindegyik esetben kényelmes és könnyű a takarítás, így nem kell másra fókuszálnod, mint a gondtalan pihenésre. Ugye nem is hangzik rosszul?  Sok sikert a választáshoz!

 

Ha szeretnél további tippeket kapni és ötleteket meríteni a megfelelő szaniterek kiválasztásához, inspirálódj Instagram és Facebook oldalunkon, ahol sokoldalú fürdőszoba megoldásokkal várunk! Tarts velünk a jövő héten is!