Google+ Youtube Instagram

RAVAK Tudástár: Kulcskérdések fürdőszoba felújítás előtt - I. rész - Kádak

Dátum: 4.8.2016
“Szívem, nem bírom tovább! Ha nem újítjuk fel a fürdőszobát, vége! Elköltözöm! De előbb felgyújtom az egészet! A zuhanyajtó olyan hangot ad ki, hogy Hitchcock is sírva fakadna! Oké, kibírjuk. De azt tudtad, hogy Bence már megint leforrázta magát, ráadásul tegnap még Kata is elcsúszott a zuhanykabinban? Gondoltam egy kis hideg borogatás nem árthat a térdének, de ekkor persze a csaptelep fogantyúja már megint a kezemben maradt!”

Ismerős a (fürdőszoba) körülmények okozta családi béke-vészhelyzet? Gratulálunk! Ön egy átlagos, egészséges ember. De belegondolt már abba, hogy lehetne ezek mellett elégedett is, miközben családjának tagjai élvezhetnék az összkomfortos fürdőszoba hétköznapi luxusát? Hogy a megfelelő csaptelep kiválasztásával nem kellene többé a víz hőmérséklete miatt aggódnia? Vagy attól félnie, hogy a zuhanytálca, a kád anyaga miatt bármikor ellcsúszhat a gyerek?

Ha megérett Önben az elhatározás, a fürdőszoba felújítás nehéz perceiben a RAVAK Ön mellett áll. Azért, hogy segíthessük ezt a sok fejtörést igénylő folyamatot, összeállítottuk a leggyakrabban elhangzó, legjellegzetesebb vásárlói kérdéseket, elsőként főképp kád témakörben. Vásárlás előtt feltétlenül gondolja át az alábbiakat!


Gyakran felmerülő kérdések kád témakörben

Miért jobb egy akrilból készült kád a fém társainál?

Akrilból megfelelő gyártási folyamat révén ugyanolyan teherbírású kádat lehet gyártani, de sokkalta szélesebb formavilággal és fehérebb színben, mint fém társaikból. Az akril és üvegszál megerősítése jobban szigetel, mint a fém, így a víz lassabban hűl ki egy akril fürdőkádban, mint egy fémben.

Vajon az akrilból vagy a fémlemezből készült fürdőkádak csúsznak jobban? Melyikük ellenállóbb?

Az akril anyag esetében tapadás alakul ki bőrünk és az akril között, amikor elhelyezkedünk a fürdőkádban. Ezért jelentősen kisebb a csúszásveszély, mint egy lemezkád használatakor. Érdemes tisztában lenni azzal, hogy az akril egy rendkívül kemény anyag, így rendeltetésszerű használat esetén felülete ugyanolyan ellenálló, mint egy lemez felületé.


Mi a helyes beszerelési módja egy akrilkádnak? Rá lehet csempézni a kád peremére?

Kádat csak a már teljesen kicsempézett és burkolólappal ellátott fürdőszobába szerelhet. A kádat a szerelési útmutató szerint és az eredeti lábra szerelve kell elhelyezni, tehát az eredeti támasztékra (lábra) ültetni. Rácsempézni a peremre nem szabad, mivel az akril kádak szerkezete, merevsége egészen más, mint a fémből készült lemezkádaké. Az üvegszál és műgyanta megerősítéses akril kád a benne lévő akár több száz kg víz és a fürdőzők súlya alatt kis mértékben változtatja formáját, és a ráeresztett csempe hatására megfeszülhet, megrepedhet. Fontos észben tartani, hogy ez a legtöbb gyártónál a garancia elvesztését is eredményezi! Az akril kádak esetében erősen ajánlott az egész sarkot vízszintesen és függőlegesen burkolni, majd utána beépíteni a kádat. Így egy esetleges későbbi termékkiemelés is sokkal egyszerűbb feladat lesz.

Javítható a kád akril felülete?

Amennyiben a felületi sérülés nem haladja meg a 0,5 mm mélységet, akkor finom csiszolópapírral és fényezőpasztával javíthatja azt. Komolyabb sérülések esetén az akril felület javítása nagyon bonyolult, gyakran nem megoldható.

Normális, ha a kádon elhelyezett kádparaván túloldalán, a kádon víz jelenik meg?

Igen, ez megszokott jelenség. A kádparaván a víz közvetlen szétspriccelését akadályozza meg. Nem vízhatlan, ezért lehet a falhoz hajtani. Emiatt jelenhet meg víz a túlsó oldalon, amely az alsó résen szivároghat ki.

Utólagosan is vásárolható és felszerelhető kapaszkodó a kádhoz?

Erre is gondoltunk. Önnek az univerzális rozsdamentes acél kapaszkodót ajánljuk, amelyet a kapaszkodóhoz csomagolt szegecsekkel tud felszerelni. Jó tanácsunk, hogy ezt a kapaszkodót nem csak a kádra, hanem speciális, M8-as tiplivel akár a falra is felszerelheti.

Milyen tisztítószerrel kezelhetem a fürdőkádat, ha nem használhatok szemcsés súrolószert?

Az akrilkádak tisztításához a RAVAK tisztítószereket ajánlunk, amelyeket kifejezetten az akrilhoz hasonló újabb anyagokhoz fejlesztettek ki. A megszokott folyékony súrolószerek szemcséket tartalmaznak, amelyek összekarcolják a kád felületét. Más tisztítószerek klórt és egyéb anyagokat tartalmaznak, amelyek károsíthatják a kád anyagát. A RAVAK tisztítószerek feloldják a lerakódott szennyeződést, és nem teszik tönkre a kád fényes felületét. A kádak tisztán tartásához használja RAVAK Cleaner szórófejes folyékony tisztítószert!

Hogyan ajánlott tisztítani a hidromasszázs kádak rendszereit?

Forgalomba helyeztünk egy olyan RAVAK fertőtlenítő szereket, amelyek kádak, zuhanytálcák és zuhanykabinok felületének fertőtlenítésére szolgálnak, valamint karbantartják a hidromasszázs rendszereket is. Rendszeres - havonta legalább 1-2 alkalom - használatával megelőzhető a kellemetlen szag és a csövekben elszaporodó algák, penészfélék kialakulása. Erős fertőtlenítő tulajdonságú, hatékonyságát tesztek igazolják. Érdemes tudni, hogy bizonyos hidromasszázs rendszerekhez felár ellenében olyan kiegészítők rendelhetők, melyek a tisztítást, fertőtlenítést elvégzik Ön helyett. Az automatikus fertőtlenítő egység fertőtleníti a hidromasszázs rendszert, és eltávolítja az egyéb szennyeződéseket is. Ezek lehetnek szappandarabok, por vagy bőrmaradványok. Az egység az ózongenerátor,  az O3, tehát az ózon fertőtlenítő tulajdonságait használja ki. További részletekért kattintson ide!

Tartson velünk a következő alkalommal is, amikor a zuhanykabinok, zuhanytálcák, zuhanyajtók témaköréből válogatjuk össze a leggyakoribb kérdéseket! További részletes és ingyenes tippjeinkért kattintson az alábbi képre!