Google+ Youtube Instagram

Fürdőszoba Red Dot díjjal

Fürdőszoba Red Dot díjjalA legnagyobb elismeréssel járó nemzetközi formatervezési díj, a Red Dot Award idén a RAVAK márkát illeti. Fürdőszoba kategóriában egyetlen gyártóról van szó, akinek a zsűri a díjat odaítélte. A Red Dot díjat a RAVAK nyerte, Kryštof Nosál designer új, 10° koncepciójáért, melynek alapja az egyes elemek 10°-kal való elforgatása a felhasználó irányába.

10° koncepció kádat, kétféle mosdókagylót, fürdőszobabútort, kádparavánt és csaptelepet foglal magába. Együttesen egy általános fürdőszoba-felszerelést jelentenek. „A Red Dot számunkra a siker visszaigazolása, a hosszú távú stratégia tervezése során az innováció útján haladni és minőségi munkát végezni nemcsak a luxus-, de a mindenki számára elérhető tömegtermékek esetén is. Vásárlóinknak igyekszünk megmutatni az utat a semmitmondó márkájú, változó minőségű termékekkel telített piacon, és a felhasználói design világszinten legnagyobb elismeréssel járó díja igazolja, hogy ez az út helyes.” – mondja a RAVAK cég társtulajdonosa, Patrik Kreysa.

Kryštof Nosál designer 2006 óta dolgozik a RAVAK márkának, már az első együttműködésének eredménye az az Evolution ikonikus kád, melyet a ČR Design center a 2006-os év Kiváló termék díjával jutalmazott. A Prágai Művészeti, Építészeti és Design Akadémia (VŠUP) abszolvense többek között 2. helyen végzett a New York-i nemzetközi Electrolux Design Lab versenyen, és RAVAK munkáiért sokszorosan a Czech Grand Design díj jelöltje. Jelenleg a RAVAK márka új termékei nagy részének megalkotója.

A RAVAK családi cég mindmáig száz százalékban cseh tulajdonban, a Vařeka és Kreysa alapító családok kezében van, a területen 24 éve tevékenykedik, ez idő alatt a fürdőszoba-felszerelések legnagyobb cseh gyártójává vált. Közép- és Kelet-Európa legnagyobb területén, de Dubajban is saját kirendeltségeket működtet. A világ több mint 50 országába exportál, a terjeszkedés jelenleg az afrikai kontinens irányába mutat, ahol a cég Nigériában és Ghánában üzletel. Sikereket könyvel el Kínában is, ahol a RAVAK már hosszú ideje tevékenykedik és működteti fejlesztési projektjeit saját cseh tervezőivel. A RAVAK cég 800 munkavállalót foglalkoztat, forgalma 2014-ben mintegy 21 milliárd Ft volt. A RAVAK márka leginkább zuhanyfülkék és akril-termékek saját gyártására orientálódik, úgy, mint kádak, zuhanytálcák és öntött márvány mosdókagylók. A termékskálát a fürdőszobabútorok, a csaptelepek és a fürdőszobai kiegészítők teszik teljessé. A keretes zuhanykabinok és kádparavánok fő elemei a RAVAK saját galvanizáló üzemében készülnek, a RAVAK ezáltal száz százalékos ellenőrzést garantál az egész gyártási folyamatra.

A Red Dot nemzetközi verseny idén ünnepli megalapításának 60. évfordulóját, és termék-design területen a legelismertebbek közé tartozik. A RAVAK márka éppen abban az évben nyerte el a díjat, amikor a versenyre 56 ország rekordszámú, 4 928 terméket nevezett.